20 de curiozitati despre flori – Stiati ca… ?

Publicat pe 19 ianuarie 2017 , in Casa noua
20 de curiozitati despre flori – Stiati ca… ?

Flora este fermecatoare pentru fiecare detaliu care o defineste, pentru faptul ca ne ofera oxigen tuturor in mod egal si neconditionat, pentru faptul ca ne hraneste, pentru miliardele de modele pe care le contine, pentru varietatile cromatice si felul in care impleteste culori si forme in mod armonios si imprevizibil.

Cunoastem totul si nu cunoastem nimic. Totusi, cultura generala ne-o putem imbogati zilnic, pic cu pic. Astazi, de exemplu, va propunem sa va aruncati privirea peste cateva curiozitati despre plante de tot felul.

 1. Stiati ca… in secolul XVII, in Olanda, bulbii de lalele, importati din Turcia, erau mai valorosi decat aurul? Este vorba despre un curent numit “tulipomania” sau “nebunia lalelelor” care a dus la o criza economica in Tarile de Jos.
 2. Stiati ca… bambusul este planta lemnoasa care creste cel mai repede? Acesta poate creste pana la 3 cm intr-o singura ora.
 3.  Stiati ca… o singura floare de orhidee poate cuprinde in capsula sa peste 2.000.000 de seminte? In acelasi timp, 1000 de seminte au o greutate totala mai mica de 1 mg; astfel, orhideele sunt cele mai usoare plante din lume.
 4. Stiati ca… un trandafir alb asezat intr-un vas cu apa colorata isi va insusi culoarea apei? Apa va fi absorbita de tulpina si transmisa, mai departe, petalelor.
 5.  Stiati ca… floarea-soarelui, desi arata ca o singura floare mare, este, de fapt, o inflorescenta? O floare de floarea-soarelui cuprinde sute de flori micute care, la maturitate, se vor usca si vor cadea, lasand loc semintelor de floarea-soarelui sa apara.
 6. Stiati ca… unele plante produc toxine ce ucid celelalte flori din jurul lor? Floarea-soarelui este o astfel de planta.

 

Taguri:

4 răspunsuri la “20 de curiozitati despre flori – Stiati ca… ?”

 1. Maria spune:

  Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 2. Maria spune:

  Florile aduc emotii pozitive si deschid atmosfera unei incaperi, facand-o mai primitoare.

 3. Cosmin spune:

  Reply test

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *